Секционни гаражни врати

Секционни гаражни врати – от какво се състоят

Секционните гаражни врати също имат много фенове. Всичко това е, защото са красиви, удобни за използване и функционални. Секционни гаражни врати – състоят се от панели, които се сгъват до тавана на гаража. Металните панели се полагат заедно чрез уплътнителни уплътнения. Понякога панелите са направени от „сандвич“ от два листа поцинкована стомана и полиуретанова пяна. Повдигането на такива порти се извършва с дистанционно управление. По-рядко с ръчно закрепване. Ще бъде полезно да инсталирате сензори, които откриват препятствие под секцията и блокират движението на портата.

Портите на повдигащо-обръщащия тип имат значително тегло, затова си струва да укрепите основата на местата на тяхното закрепване.

Ролетни гаражни врати

Ролетните гаражни врати или ролетни щори най-често се произвеждат от алуминиеви ламели. Те се навиват в специална кутия под тавана на помещението. Възможно е също така да се произвеждат ламели от пластмаса или стомана. Но първият е по-подходящ за защита на прозорци, а вторият, макар и надежден и издръжлив, не е в голямо търсене поради високата цена на материала.

Поставянето на рулонната кутия е възможно и на страничната стена на гаража, ако зоната го позволява, отвън (по-бюджетна опция) и отвътре (най-сигурният тип поставяне). Както при предишния тип гаражна врата, ролетите се движат с помощта на дистанционно управление или ръчно. Инсталирането на електрическо задвижване и специална система за управление на портата ще струва повече, но възможността да не излизате от колата в сняг или дъжд, за да отворите гаража, се примирява с такива разходи.

Ако гаражната врата не се планира да се отваря често, тогава ръчният механизъм за повдигане и спускане ще бъде най-добрият избор. В допълнение към инсталирането на сензор, който сигнализира за наличието на препятствие, е възможно да се инсталира датчик за температура, влажност и вятър, както и противопожарна система.

Детайлите и подробностите са доста и са от значение, за да вземете най-правилното решение за направата на Вашата гаражна врата. Голям избор от качествени гаражни врати на logel.bg.