Йога лечение на тендинит

Йога лечение на тендинит, полезна информация от опитните и високо квалифицирани инструктури на йога център в София.

Йога лечение на тендинит

Интензивно разтягане на странична поза

Макар че е отлична за разтягане на гърба, подколенните сухожилия и бедрата, тази странична поза е терапевтичен начин за леко разтягане на китките, докато те заздравяват. Раздалечете краката си на 3 фута един от друг. Обърнете десния си крак на 90 градуса и задния на 45 градуса. Завъртете от кръста надясно и на издишване бавно се наведете напред над десния крак. В идеалния случай горната част на торса трябва да лежи над дължината на десния ви крак. Изпънете ръцете си назад и поставете ръцете си на пода, като пръстите ви сочат към левия или задния крак. Ако смятате, че разтягането е твърде интензивно за китките ви, обърнете ръцете си, така че върховете да лежат плоско на пода. Поемете пет вдишвания в тази поза и след това сменете страните.

Поза на сфинкс

Сфинксът се счита за нежно разтягане на гърба ви и често се използва като загряване за по-интензивни разтягания като куче с лице нагоре и кобра. Както Upward Dog, така и Кобрата обаче разчитат до голяма степен на китките ви, за да понесат значителна част от теглото ви. Със Sphinx получавате предимствата на гръб, без да оказвате натиск върху китките си. Легнете на пода по корем с протегнати ръце пред себе си. Свийте мускулите на дупето и подколенното сухожилие и изпънете краката си напълно зад себе си. Като пръстите на краката лежат на пода. При вдишване повдигнете главата, гърдите и раменете си от пода и плъзнете ръцете си назад към себе си, докато лактите ви се подредят директно под раменете. Оставете предмишниците, китките и ръцете си да лежат отпуснати на пода и прекарайте до 5 минути в поза на сфинкс, дишайки напълно и равномерно.

Брекети и шини

Защитата на засегнатото сухожилие също ще осигури доста облекчение и ще му даде време да заздравее. А шина за китката или скоба за коляното могат да осигурят защита при извършване на дейности или спорт, които изискват усилие от ставите в засегнатата област.

Заключение

Тендинитът причинява тъканни промени, които правят сухожилието по-податливо на нараняване. Така че е важно да продължите да се грижите за компрометираното сухожилие, след като началната фаза на лечението приключи. Текущият масаж, разтягане, силови тренировки и загряване преди започване на работа или упражнения могат да помогнат за предотвратяване на повторно нараняване. Както и за поддържане на тъканта възможно най-здрава.

Не забравяйте, че контузията не означава, че трябва да почивате на всичко и да пренебрегвате други тренировки. Ако имате тендинит на лакътя например, все още можете да извършвате работа на краката и ядрото. Както и да правите други умения и коригиращи упражнения, за да подобрите гъвкавостта и мобилността.

Може да намерите и друга полезна и интересна информация в категория ПОЛЕЗНО