Видове боксови ръкавици по тяхната функционалност

Нека сега разгледаме какви са разновидностите на боксовите ръкавици:

  • Универсални тренировъчни боксови ръкавици

– всичко е ясно от името. Обучаващи ръкавици, те работят върху торбички, с треньор на лапите и по двойки. Първото и най -важното оборудване за начинаещи боксьори.

  • Ръкавици за тренировка

– ръкавици за работа върху чували, стенни възглавници. Има две основни разновидности на този вид боксови ръкавици за тренировка.

  1. Компактни ръкавици „палачинки“, които се наричат ​​още „бийч топки“ или „шинки“, в такива ръкавици се използва малък слой плътен пълнител. Те се използват за практикуване на техниката, позволяват ви да „усетите“ контакта, да нанесете удар. Много хора ги използват за укрепване на ръцете и юмруците си, но трябва да можете да го правите правилно. Тези ръкавици не са подходящи за работа върху „каменни“ торби – опаковката е твърде тънка. Теглото на тези ръкавици варира от 6 до 10 унции.
  2. Ръкавици с традиционна форма с подсилена ударна повърхност. Обикновено се предлага с тегло 10-14 унции.

Добре носените тренировъчни ръкавици често се използват като ръкавици за снаряди – разумен подход, основното е, че ръкавиците нямат пробита подложка, в противен случай те няма да изпълняват защитна функция.

Спаринг боксови ръкавици

– ръкавици за работа по двойки. Те се различават по по -дебел и мек слой пълнител в ударната част. Увеличената дебелина на подложката осигурява максимално потискане на енергията на удара, което прави тези ръкавици най -безопасните.

Начинаещите не се нуждаят от такива боксови ръкавици, тъй като те все още трябва да пораснат до свободна битка.

Често професионалните боксьори използват спаринг ръкавици по време на възстановяване след нараняване, за да предпазят ранените си ръце. Когато се включите в бокса, с течение на времето ще възникне желание да хакнете до смърт с пълна сериозност, но така че никой да не забрави домашния си адрес по -късно – това означава, че е дошъл моментът за спаринг ръкавици в живота ви.